hits

Hva og hvem er egentlig denne "tragiske dokka" Sophie Elise?

Er hun et objekt? Et lite kjøttstykke som vi bare kaster oss over? Dere forsyner dere fra alle kanter av henne, herjer med henne som om hun var en liten drittklump, dømmer, omtaler, snakker piss og håner. Dette har denne "dokka" måttet tåle. Dag etter dag, år etter år. 

Hun strever seg fram, jobber seg oppover, tillater og utlevere seg selv til oss, for at vi skal lære, både av hennes framgang og pågangsmot. Men også av hennes feil.

For vet du hva, vi alle gjør feil. Alle "feil" Sophie har gjort, gjør vi andre også. HVER eneste dag. Men ingen av oss har baller nok til å dele det med et helt land, det har Sophie gjort i alle år! Og måten enkelte velger å gi tilbake på, er å tråkke og spytte på henne, helst når hun ligger nede. Vet folk hva hun egentlig har vært gjennom, hva hun har slitt med og kanskje fortsatt sliter med? Nei. Men jeg kan se det for meg.. og at denne dama står på føttene enda, er meg HELT uforståelig faktisk. Det står motgang i panna hennes, men det lyser stolthet av henne for tiden og det håper jeg fortsetter. Og hvor er hun i dag? Jo, på alles lepper.

Har hun det så bra som hun fortjener? Det vet vi ikke. Men jeg håper det.

Sophie er et enormt stort forbilde, som deler hverdagen sin på godt og vondt, og som regel er hun brutalt ælig. Det dere foreldre ikke ser, er at hun deler sine erfaringer med dine barn også. Slik at dine barn ikke går i samme "fella". Hun endrer tankegang og holdning på unge jenter i dag, ja det skal jeg være enig i. Til det BEDRE.

Hun får oss til å reflektere på en helt spesiell måte, ja til og med meg på snart 30. Hun viser mot, styrke, vilje, godhet, forståelse og hun har et fighter-innstinkt  som ingen andre. Dette fører hun over på alle ungdommer og voksne der ute, på en måte du som forelder overhode ikke klarer.

Ja hun har kanskje tråkket feil noen ganger i løpet av årene, men hun har lært av det, stått for det og endret på det. Og hvis DET ikke er et forbilde så vet ikke jeg.

Men dere foreldre og bedrevitere velger å forkusere på at hun har falske pupper, lepper og vipper. Seriøst? Klarer dere virkelig ikke å se lenger enn som så? Har dere i det hele tatt instagram f eks? Vet dere hvor ille verden har blitt? Instagram har blitt en ren rumpe/show-off app. Der alt kun handler om å vise rumpe, pupper og DÅRLIGE holdninger. Gå inn på bloggen til Sophie Elise en tur, så blar dere milevis langt nedover. Hva er fokuset hennes?

Ja det var kanskje mye kropp for 2-3 år siden. Men vi har kommet til 2016 nå kjære dere. Da må vi se deretter også. Hun er en KJEMPEinspirasjon, på alle punkter faktisk. På temaer som er viktig. Viktig for dine barns framtid. Men det ser du ikke, for du er alt for opptatt av å dømme. Du ser ikke at hun har enormt gode holdninger, tross alt hun har vært gjennom. Hun har forståelse for folket, hun forsvarer til og med mobberne ved å gi de en sjanse til. Og det tror jeg ikke er lett, etter alt hun har tatt i mot.

Hun er en snill, omtenksom og varm person, som går langt for å hjelpe andre, og hun tar alltid de svakes side. Alltid. Hun har delt sine dypeste sorger med oss, sine feil og sine opplevelser. Tør du det samme eller? Neppe. Dere må begynne å se hva hun egentlig gjør, hvordan hun egentlig påvirker oss. Først da klarer dere å slutte å dømme. Og hvis dere foreldre mener at ditt barn blir "ødelagt" pga en annen jente's blogg, ja da har du gjort en jævli dårlig jobb som forelder. Da har du feilet noe kraftig ved et punkt desverre. Og dette er DIN jobb og fikse, ikke Sophie Elise's. 

 

Nå har hun endelig fått den prisen hun burde ha fått i flere år. I mine øyne representerer denne prisen at nok er nok. Nå må folket la Sophie være Sophie, og støtte henne enda lenger fram her i livet, og ikke dra henne ned. For det fortjener hun, så innmari. Men det finnes fortsatt de menneskene som alltid vil dra henne ned, fordi de får en god følelse av at hun feiler. Dere kan vi ikke gjøre noe med. Fordi dere har tapt her i livet, desverre. Men vi resten kan gjøre det godt igjen, ved å heie på henne. Vi har ei sunn, godhjerta og unik jente her i landet vårt, som er Norges store stolthet i bloggverdenen. Henne må vi ta vare på, for vi trenger henne. Vi trenger at holdningene våre blir endret, og hun er en av de få som faktisk klarer å gjøre en forskjell. Det må vi ta vare på. Så til deg som sitter å rister på hodet, du som prater henne ned, som hetser henne på nett, du som dømmer og tror du vet bedre. Du har tapt for lenge siden, Norge har endelig sett henne for den hun er. Og hvis mine barn blir bare halvparten av det Sophie er, ja da har jeg f*** meg nådd langt. Hvis de blir like sterke, fornuftige, har det samme pågangsmotet og den samme viljen, ja da har jeg faktisk seiret som mor.

 

Du er fighter og et GODT forbilde Sophie, det kan aldri noen ta fra deg. Og jeg håper du får se dette en vakker dag, for du trenger å høre det. Du trenger å få høre at flertallet heier på deg, for det gjør vi! <3

Og til dere som er født før 1980.. Hvitost er hvitost. Pupp er pupp!;) 

#sophieelise
#blogg
#Mobbing

3 kommentarer

Ove

18.01.2016 kl.18:05

Herregud for noe mølla, hvor kommer alle disse tomflaskene fra??

Lotte Hoel

20.01.2016 kl.17:01

Ove: Haha:)

Tone

29.01.2017 kl.15:41

Spot on!! Topp skrevet og et "stå på" til alle som deler av seg selv på godt og vondt.Sånne herlige mennesker kan hjelpe andre over tunge kneiker og hjelpe andre til å forstå og få mot til å gå videre og forstå at vi er mange som må gå den tunge mila!!

Skriv en ny kommentar